Καταδικάστηκε καθηγητής του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Καθηγητής της Μαιευτικής στο ΑΠΘ, που είχε καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση από φοιτήτριες του κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος των καταγγελλουσών, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο είναι φυλάκιση τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή. Η έφεση που είχε καταθέσει ο συνήγορος του, είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε για τις περιπτώσεις των δύο καταγγελλουσών ότι « Οι ενέργειες του κατηγορούμενου κατά τη γυναικολογική εξέταση αποσκοπούσαν στη σεξουαλική του διέγερση», ενώ διαχώρισε την τρίτη καταγγελία, καθώς όπως είπε «Δεν βίωσε κάποια οδυνηρή εμπειρία στην εξέταση. Το ύφος και ο τόνος της φωνής της κατά την κατάθεση της κατέδειξαν ότι δεν έλεγε αλήθεια. Αλλά αδικήματα τελέστηκαν σε βάρος της (όπως άσεμνες χειρονομίες κ.α.) που διώκονται κατ΄ έγκληση. Δεν ήταν όμως κατάχρηση σε γενετήσια πράξη».

Ο γυναικολόγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καλούσε τις φοιτήτριες του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Επιπλέον, φαίνεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο.

Οι καταγγέλλουσες σε δηλώσεις τους, μετά την απόφαση οι φοιτήτριες μίλησαν για μία ψυχοφθόρα διαδικασία από την οποία δικαιώθηκαν και κάλεσαν όποια ή όποιον έχει υποστεί κάτι ανάλογο να το καταγγείλει. τέλος, δήλωσαν ότι χαίρονται που ο καθηγητής δεν θα μπορέσει να βλάψει κάποιον άλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί